2012. szeptember 15., szombat

864. Vasárnapi hirdetés


Sopronkövesd – Nagycenk – Lócs – Iklanberény - Mesterháza
Hirdetés – 2013. május 19. – Pünkösdvasárnap.
-         Május 20-án, hétfőn szentmise lesz Sopronkövesden este 6 órakor. Előtte ½ 6-tól szentségimádás és gyóntatás van a templomban. A szentmise után a Szűzanyát köszöntjük, elimádkozzuk a Loretto-i litániát, majd pedig Biblia óra következik a templomban.
-         Május 21-én, kedden szentmise lesz Nagycenken este 6 órakor. Előtte ½ 6-tól szentségimádás és gyóntatás van a templomban. A szentmise után a Szűzanyát köszöntjük, elimádkozzuk a Loretto-i litániát, majd pedig Biblia óra következik a plébánián. Végül pedig Caritas gyűlés lesz szintén a plébánián.
-         Május 22-én, szerdán, Szent Rita emléknapján szentmise lesz Sopronkövesden kivételesen reggel 6 órakor. Ezen a szentmisén búcsúztatjuk a Máriacelbe induló gyalogos zarándokokat. A délutáni programok elmaradnak.
-         Május 23-án, csütörtökön, Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapján szentmise lesz Nagycenken kivételesen reggel 7 órakor. A délutáni programok elmaradnak.
-         Május 24-én, pénteken, Szűz Mária, a keresztények segítsége emléknapján szentmise lesz Sopronkövesden kivételesen reggel 7 órakor. A délutáni programok elmaradnak. Délután 3 órakor az elsőáldozásra készülő gyerekek gyóntatása lesz a templomban.
-         Május 25-én, szombaton reggel 7 órakor az elsőáldozók szüleit fogom gyóntatni a templomban. Ezen a napon kivételesen elmarad a szentmise Lócson. Szentmise lesz Nagycenken este 6 órakor. A szentmise utáni ifjúsági hittan kivételesen elmarad.
-         Május 26-án, vasárnap, Szentháromság főünnepén szentmise lesz Nagycenken reggel 8 órakor, Sopronkövesden délelőtt ½ 10 órakor (ekkor lesz az elsőáldozás), Lócson délelőtt ½ 12 órakor (ekkor lesz az elsőáldozás) és Mesterházán este 6 órakor. Ezen a vasárnapon van a Hősök napja.
-         Sopronkövesden a plébániai fogadó nap ezen a héten pénteken lesz délelőtt 9-től 12 óráig.
-         Nagycenken a plébániai fogadó nap ezen a héten csütörtökön lesz kivételesen délelőtt 9-től 12 óráig.
-         Betegek és idősek látogatása ezen a héten Lócson és Iklanberényben lesz az előzetesen megadott címek szerint. A látogatást kedden délelőtt 9 órakor kezdem meg.
-         Jézus Szentséges Szívének hatodik ígérete: „A bűnösök szívemben megtalálják az irgalom forrását és vég nélküli tengerét.”
-         A hivatás napi, a győri szeminárium javára történő gyűjtés eredményének pontosítása: Sopronkövesd: 61.060 Ft.
-         A 2011-es népszámlálás szerint Sopronkövesden 1186 fő él. Ebből 886 fő vallotta magát katolikus kereszténynek, vagyis a lakosság 74,7%-a.
-         Jelentkezni lehet a pécsi HungaRio-ra!
-         Hitünk képeskönyve. 1000 Ft.
-         Egyházközségi „adok-kapok” kérdőív.
-         Templomi hirdetéseink megtalálhatók a következő honlapon is: http://atyaalbert.hupont.hu
-         A plébániáink életével kapcsolatos fényképek megtekinthetők a következő internetes fotó albumban: http://picasaweb.google.com/atyaalbert/
2013. május 19.                              P. Kovács Csaba Albert OCD plébános




5 megjegyzés:

  1. Hú itt aztán van élet.Olyan jó lenne,ha folytatnád az evangéliummegosztást,ha van időd.

    VálaszTörlés
  2. Papa megosztása Szeptember 23.-i EVangélium:Rut Noémi egyik menye özvegyként idős korára magára maradt.Anyósát nem hagyja magányosan visszatérni szülővárosába Betlehembe.Bár idegen lesz,vele megy Judeába,hogy ellássa.Gondolom a tanitványok a tanitványok is ismerték a történetét,de talán férfi létükre máson járt az eszük.Ezért juttatja eszükbe Rut könyvének szavait.Márk evangelista fontosnak találta és megőrizte nekünk is Jézus szavait.Azt hiszem,nagyon kell figyelnem rájuk."

    Albert atyának gyümölcsöző szolgálatot kivánunk apuval!

    VálaszTörlés
  3. 2012.Szeptember 30.Evangélium.Apu megosztása:"János apostolt talán az aggodalom hajtotta,hogy a Jézus nevében tevékenykedő valaki helytelent mond,vagy kárt okoz majd.talán azért mert benne bizik amikor a nevében tesz csodát.Akkor Ő már mellette,és hatalmában részesiti.Nem a saját hirnevét akarja öregbiteni,hanem Jézust hirdeti gyógyitóként."
    saját megosztásom:Uram add,hogy ne magamat hirdessem,hanem Jézust! Ámen.

    VálaszTörlés
  4. "Igy már nem ketten vannak,hanem egy test"A farizeusok kényes témával akarták Jézust sarokba szoritani.A zsidók a szomszédaiknál biztosan komolyabban vették a házasság,és család intézményét,de nem érezték könnyűnek,Mózesre hivatkoztak,hogy könnyitsenek a terhükön.Hány gyerek kerüli az uj élettársat,aki szeretni próbál,de a vér szerinti szülőn esett sérelmét nem tudja elfelejteni?Mondhat e mást Jézus,amint amit a farizeusoknak válaszolt?

    VálaszTörlés
  5. Olyan jó lenne,ha folytatnánk az evangélium megosztást,itt a neten.

    VálaszTörlés