2018. december 25., kedd

2018. 12. 26. Napi kovász. Mt 10, 17-22

Nem ünneprontás ez? Karácsony második napján egy vértanút ünneplünk. (Tegnap még egy csecsemőt.) Nem. A mai ünnep mutatja karácsony mély jelentését. A megtestesülés az alapja Krisztus keresztáldozatának. Nekünk is követnünk kell a Megváltót. Szent István vértanú mutatja az irányt.
Nem csak az ünnepeken, hanem a szürke hétköznapokon, akár a vértanúságig is követnünk kell Jézus Krisztust.

1 megjegyzés:

  1. Kicsi kis lábacskái, édes pici ujjacskái, gyönyörű szemecskéi … Puha talpacskáit puszilgatom. Megszorítja kis ujjaival az ujjamat és a szemembe néz, a tekintetembe kapaszkodik, még el is mosolyogja magát, talán még egy picike hangocska is elhagyja ajkát. Mert örül nekem és szüksége van rám, ott a bölcsőben. Mert tudja, hogy szükségem van rá, ott a bölcsőben.

    Lábai hatalmas szögekkel a keresztre verve, véres, megkínzott lábak, ugyanazok a lábacskák, mint ott a bölcsőben. Véres, átlyuggatott lábát csókolom. Ujjai és keze hatalmas szögekkel a keresztre verve, megkínzott kezek, ugyanazok az kezecskék, mint ott, a bölcsőben. Szemembe néz és újra a tekintetembe kapaszkodik, mint ott, a bölcsőben. Talán még el is mosolyodik végtelen szenvedéstől eltorzított arca, mert szüksége van rám és szükségem van rá … mint ott a bölcsőben.

    VálaszTörlés