2018. december 27., csütörtök

2018. 12. 28. Napi kovász. Mt 2, 13-18

A betlehemi gyermekek vértanúsága. Hány és hány gyermek halt meg a történelem folyamán ártatlanul, értelmetlenül, zsarnokok, gyilkosok által.
A mai nap arra figyelmeztet bennünket, hogy Isten mindnyájukról tud. Kapcsolatban vannak Krisztussal és az Ő szenvedésével.

1 megjegyzés:

  1. "Urunk Jézus, mióta Te, az örök Isten örök Fia vállaltad földi életünket, és megtestesülvén az emberi természetet magaddal egyesítetted, tudjuk, hogy minden egyes újszülöttben Te magad lépsz be a családba, Te magad lépsz be a történelembe. Ma, amikor a helyetted meghalt Aprószentek vértanú győzelmét ünnepeljük, egyúttal gyászt, bűnbánatot és böjtöt hirdetünk a miatt a millió és millió meggyilkolt magzat miatt, akikben Téged, az Életet utasítottunk el és ítéltünk halálra. Könyörülj rajtunk, akiknek önzése, felelőtlensége és szűkkeblűsége miatt nekik nemcsak hogy „nem jutott hely a szálláson”, de esélyt sem kaptak arra, hogy megszületve beteljesíthessék a mennyei Atya róluk elképzelt csodálatos tervét. Kérünk Téged, részesítsd őket is az Aprószentek örök dicsőségében!" (Barsi Balázs)

    VálaszTörlés