2020. március 28., szombat

Jn 11, 1-45

Egy mélyen megrendítő történet, ami még Jézust is megrendítette. "Mikor Jézus látta, hogy Mária sír, és hogy a vele jött zsidók is sírnak, lelke mélyéig megrendült és megindult. ... Erre Jézus könnyekre fakadt." Mennyire mélyen emberi és isteni történet, ami megmutatja Jézus, Isten irántunk való végtelen szeretetét. Ez a történet erősíti bennünk a Jézus iránti hitet.

De ugyanakkor ott vannak bennünk a kétségek is, amiket ki is mondanak a történet szereplői: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem!" "Ő, aki visszaadta a vak látását, nem akadályozhatta volna meg, hogy meghaljon?" Kétségeink tovább erősödnek Jézus késlekedését olvasva: "Amikor tehát meghallotta, hogy Lázár beteg, két napig ott időzött még, ahol volt, ..."
Ha Jézus annyira szeret bennünket, akkor miért engedi meg? Miért nem lép közbe? Miért késlekedik?

Jézus ezt a választ adja: "Lázár meghalt. És hogy nem voltam ott, örömömre szolgál miattatok, hogy higgyetek." "Aki hisz bennem, még ha meg is hal, élni fog. Mindaz, aki él és hisz énbennem, az nem hal meg örökre. Hiszed ezt?" Jézus a hitet akarja erősíteni bennünk. Hinni mindenek ellenére. Akinek van füle, hallja meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése