2020. április 23., csütörtök

Jn 6, 1-15

"...Jézus..., így szólt Fülöphöz: Honnan vegyünk kenyeret, hogy legyen mit enniük? Ezt pedig azért kérdezte, hogy próbára tegye, mert Ő tudta, hogy mit fog tenni."

Két dimenziós világban élünk. Az Ige testté lett. Jézus Krisztus Isten és ember. Isten belépett az emberek világába. Isten emberré lett, hogy az ember megistenüljön. De most még nagyrészt földön járó emberek vagyunk.

Istennek nincs szüksége a mi tetteinkre; de mégis elvárja, hogy gondolkodjunk a világ problémáin, és tegyük a dolgunkat, kötelességünket, tegyünk meg mindent, hogy ez a világ jobb legyen. Ilyen értelemben "szüksége van" a mi kenyerünkre, hogy segíthessen. De ne feledjük, hogy Ő kövekből is tud kenyeret teremteni, sőt még a semmiből is.

Minden egyes válsághelyzetben, minden egyes pillanatban, most is, minket is kérdez; kíváncsi rá, hogy mit teszünk, teszünk e egyáltalán valamit.

Isten rajtunk keresztül akar működni. Ne kössük meg az Ő kezét! De nem is tudjuk megkötni kezét tehetetlenségünkkel, nemtörődömségünkkel, mulasztásunkkal. Isten mindig működik. Most is.

1 megjegyzés: