2020. november 30., hétfő

 2020. 12. 02. Iz 25, 6-10a Mt 15, 29-37

Egy csodálatos jövendölés Izajás prófétától a messiási időkről; és a beteljesedés Jézusban Máté evangéliumában.

Először is lakomáról ír a Próféta. Az étkezés az egyik legalapvetőbb emberi szükséglet. A lakoma pedig annak csúcspontja. Isten nem csak alamizsnát akar adni az embernek, nem akarja "kiszúrni a szemünket" morzsákkal, földi ajándékokkal, hanem Önmagával akar bennünket megajándékozni. Lakomát rendez az embernek. 

Leveszi a leplet, ami minden népet betakart. Mindannyian tapasztaljuk, hogy egy "lepel" elválaszt bennünket Istentől. Nem tudunk Vele közvetlenül érintkezni. Nagyon sok szent panaszkodik erre. Néhány misztikus pedig arról ír, hogy már-már lehull a lepel. (Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet, Szent Fausztína nővér ...) A lepel eltűnése egy hatalmas vágy az emberiségben, hogy végre közvetlenül érintkezhessünk Istennel. 

Aztán Izajás arról ír, hogy megsemmisül a halál. A halál képében lehet összefoglalni minden emberi nyomorúságot. A halál pedig a bűn következménye. Ádám fiai vágyakoznak az ÉLETRE. 

Máté pedig arról írt, hogy Jézusban mindez beteljesedett. Betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, és csodálatos kenyér és hal szaporítással vendégül látta a sokaságot. 

Ha az Egyház kétezer éves történelmét nézzük, akkor azt kell látnunk, hogy ez még jobban, beteljesedett.

Nézzük meg a saját életünket!!! Ott is ezt fogjuk látni. Higgyünk a Jézusban beteljesedett próféciákban! És építsük életünket Jézusra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése