2011. február 16., szerda

9. kovász divat


A kovász divatház a következő "lelki cuccokat" ajánlja felvenni és hordozni:
öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5, 22-23)

A kovász divatház szíves figyelmetekbe ajánl egy 2000 éves, de megunhatatlan ruhakölteményt. Az elkészítés módja:
"Öltsétek fel tehát Isten fegyverzetét:...derekatokra csatoljátok a tisztesség övét,...öltsétek magatokra a hit páncélját....lábatokra húzzátok a békesség evangéliumának hírdetésére a készség saruját....Mindehhez fogjátok a hit pajzsát,...Vegyétek föl az üdvösség sisakját...markoljátok meg a lélek kardját, ami az Isten igéje." (Ef 6, 11kk)

Kedves kovász-divat iránt érdeklődők!

Ha tudtok még más "Ruha" leírást írjátok meg!
Úgy látszik sokakat érdekel.

19 megjegyzés:

  1. Tovább megyünk.Beöltöztet minket az Ő ruhájába.A Szent ruhán keresztül Krisztust öltjük magunkra.

    VálaszTörlés
  2. "A Szent ruhán keresztül Krisztust öltjük magunkra."

    Ráadásul Édesanyánk öltöztet.

    VálaszTörlés
  3. Az tuti,hogy divatosan nézünk ki,és hivatalosak vagyunk mindennap egy "vacsorára."

    VálaszTörlés
  4. Ez igen. Ezt a ruhatárat én is megrendelem! Hol kapható?

    VálaszTörlés
  5. Hát izé.Kedves Vendégünk!Jöjjön hozzánk vacsorázni free,az az ingyen!Asztalfoglalást mindenkinek a Tulajdonos intézi,csak elég jelezni,egy két sóhajjal,hogy szeretne jönni.Hely:Katolikus Egyház minden temploma,minden kontinensen.A vacsora speciális jellegét az adja,hogy sohasem fogy el,akármennyit eszünk,és iszunk belőle.Nem kell alkalomhoz illő ruhába jönni,mert a menyegzős köntöst,mindenki a vacsorán kapja meg,de már előtte a gyóntatószékben is le lehet foglalni,vagy a Tulajdonos Mamájánál is lehet varratni,ingyen.Nagyon jól véd minden ellen.Örök darab.
    ELkésni innen, kedves vendégeink,nem lehet,mivel sohasem fogy el a vacsora.Úgy hogy nem kell rohanni!Nyugi!Ja,és a Mama éjjel nappal vállal ruhakészitést..

    VálaszTörlés
  6. "Mily szép a lábad a sarudban, fejedelmi leány!" (Én 7,2)

    A Szűzanya egyszerre volt Krisztusba öltözött és Krisztust hordozó. Kívül, belül.
    Én is Vele takaróznék! Kaptam is ruhát tőle, amit ő szőtt Isten-gyermekének hitből, reményből és szeretetből. Vele együtt tanulok szőni: a függőleges fonalak a hit, remény és a szeretet, a vízszintes fonalak az erények, amin nap mint nap nekem kell munkálkodni, hogy elkészüljön a ruha.
    Ez már harci felszerelés lesz, környezetének ellenálló, káros hatásoktól mentes, tiszta, nem szennyezett és elpusztíthatatlanul védi a benne élőt. Így fel- "Ékesítve szent ruházatával, mint erős, szent védő pajzsával; lelkünket a szörnyű kárhozatnak lángja már nem égeti..."

    Ami engem illet...! Derék asszony? ...aki "előteremti a gyapjút és a kendert, és mindent beszerez ügyes kézzel ...kinyújtja karját a guzsaly után, és kezével megfogja az orsót..., és ...egész házanépét ellátja kettős ruhával, és takarókat is csinált magának... ruhája bársonyos len és bíbor gyapjú."??? (vö. Péld 31,10.13.19.22.)
    És jön a segítség...! "ha magad nem tudod, asszonyoknak gyöngye, akkor csak haladj a juhok nyomán, és legeltesd a magad gidáit a pásztoremberek tanyahelye körül!" (Én 1,8)

    VálaszTörlés
  7. Az is nagyon szép,hogy MINDEN REND a saját rendi ruháját Mária ruhájának mondja.EZ IGY IS VAN!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a meghívást a vacsorára. Elmegyek.

    Köszönöm a jó tanácsot, hogy hogyan szőjem meg ruhámat. Remélem a Szűzanya és ti is segítetek benne!

    VálaszTörlés
  9. „Szeretet és hűség ne hagyjon el soha, kösd a nyakadba, és írd fel a szíved táblájára.” (Péld 3,3)

    „A bölcsesség bilincsét rakd a lábadra, a nyakadat meg hajtsd az igájába. Hajtsd alá a vállad, s hordozzad a terhét, a gyeplőit ne und meg sohasem. (…) Erős támaszul szolgálnak majd bilincsei, nyakláncai pedig pompás öltözékül. Igájából aranypálca válik, gyeplőiből meg bíborszínű szalag. Magadra öltöd majd, mint pompás díszruhát, ékes koszorúként a fejedre teszed. (…) Elmélkedjél sokat az Úr törvényein, s az ő parancsain gondolkodj szüntelen. Akkor megvigasztalja majd a szíved, s megadja neked a kívánt bölcsességet.” (Sir 6, 24-37)

    VálaszTörlés
  10. Most nem azért, kedves nővéreim, de ha a divatról van szó, rögtön pezsgünk. ;)

    VálaszTörlés
  11. Nem baj,nők vagyunk,és ennek örülünk.Mária is nő.Szűzanya is adott magára.Ha Albert atyát nem zavarja akkor..A kármelben is mi vagyunk többségben.BEEEE!

    VálaszTörlés
  12. „Örvendezve örvendek az Úrban, és lelkem ujjong az én Istenemben, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett engem, és az igazság palástját terítette rám, mint vőlegényre, aki koszorút visel, mint menyasszonyra, aki ékszerekkel díszíti magát.” (Iz 61,10)

    VálaszTörlés
  13. „Kösd fel derekadra kardodat, te bátor harcos,
    és fényes díszruhádban arass diadalt!
    Szállj síkra az igazságért, hűségért, jóságért,
    és íjadon a húrt feszítse erős jobbod!…

    …Belül a királylány csupa szépség,
    arannyal van átszőve ruhája.
    Színpompás ruhában vezetik a királyhoz,
    szüzek követik, és barátnői kísérik útján.
    Hangos örömujjongás között vonulnak,
    bevonulnak a királyi palotába.”
    (44. Zsoltár)

    VálaszTörlés
  14. "Neki adta az Úr Libanon dicsőségét,Kármel és Száron pompáját."(I.Vesperás A Kármelhegyi Szűzről)

    VálaszTörlés
  15. "Illés odament hozzá és rávetette köntösét" (1Kir 19,19c) Ez
    SZENT ILLÉS PRÓFÉTA KÖPENYE, amit Elizeusra hagyott, mintegy átadva neki prófétai hivatását.
    "Aztán elindult, Illés nyomába szegődött és a szolgája lett." (21c)
    Ettől fogva Elizeus mindig Illés prófétával maradt, s amikor Illés el akart menni és Elizeusnak azt mondta "Maradj itt!", Ő így felelt neki: Úgy igaz, ahogy az Úr él, s úgy igaz, amint te élsz: Nem hagylak el"! Így mindketten elmentek".
    Amikor az Úr azt akarta, hogy Illést a forgószél fölvigye az égbe, az történt, hogy... "a Jordán mellett álltak meg. Illés fogta köntösét, összegöngyölte és ráütött vele a vízre. Erre az kettévált...úgyhogy mindketten szárazon átmentek rajta."
    Amikor "...Aztán Illés a forgószéllel fölment az égbe. ...Elizeus " fölemelte Illés köntösét, amely leesett róla, visszafordult és újra megállt a Jordán partján. Aztán fogta Illés köntösét, ráütött (vele) a vízre és azt mondta: Hol az Úr Illés Istene?" Mihelyt a vízre ütött, az szétvált az egyik és a másik irányban, s Elizeus átment. ...Illés lelke leszállt Elizeusra!" (vö. 2Kir 2)

    Ilyen beöltöztetéssel közölni lehetett a prófétai karizmát.

    Illés próféta "aki az élő Isten bizalmasa és a csend embere, akit átjár a Lélek szellője" a Kármelnek sajátos lelkületet adott át, hogy profetikus legyen.

    Mert "A próféta Isten embere, mindig a rendelkezésére áll, isteni parancsra hagyja el magányát; jár-kel, elvisz egy üzenetet, összehívja a népet, felken egy királyt, kiválaszt egy tanítványt. Magányos szemlélődő, aki mélységesen osztozik népe életében... Ez Illés, a próféta. Egyszerre fény, láng, cselekvés. Lelkülete élő valóság, amely átmegy Elizeusba, és aminek továbbélését Jézus jelzi Keresztelő Jánosban (Mt 11,14)..." (P. Marie-Eugéne)
    "János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét pedig bőröv vette körül..." (Mt 2, 4a), ami hasonló volt Illés köpenyéhez.

    VálaszTörlés
  16. Zsidó testvéreink különböző ruhadarabjai (ld. zsidó blogban amiket irtam)az Örökkévaló védelmét jelképezik.

    VálaszTörlés
  17. ...És íme egy ismerős öltözet a Kármelben, amit mindnyájan sokat olvastunk és szívünkbe zártunk. De ma is fel kell öltöznöm ebbe a ruhába, ezért gondoltam, hogy leírom újra, hogy el ne felejtsek felöltözni ebbe az Úr adta csodálatos ruhába!


    "14. Buzdítások

    Minekutána az ember élete ezen a földön csupa kísértés (vö: Jób 7,1), és azok akik Krisztusban jámborul akarnak élni, üldözést szenvednek (vö: 2Tim 3,12), a ti ellenségetek pedig az ördög körüljár, mint ordító oroszlán, keresve, akit elnyeljen(vö: Ef 6,11), ezért igyekezzetek nagy gonddal magatokra ölteni Isten fegyverzetét, hogy az ellenség fondorlataival szemben megálljátok a helyeteket (vö: Ef, 6,11)
    Övezzétek fel ágyékotokat a tisztaság övével (vö: Ef 6,14), erősítsétek meg kebleteket szent gondolatokkal, mert írva vagyon: "a szent gondolat meg fog őrizni téged" (Péld 2,11 a septuaginta szerint). Öltsétek fel az igazság vértjét (vö: Ef 6,14), hogy a ti Uratokat, Isteneteket teljes szívetekből, teljes lelketekből és minden erőtökből szeressétek (vö: Deut 6,5), embertársatokat, pedig, mint önmagatokat.
    Ragadjátok meg minden esetben a hit pajzsát, hogy azzal a gonosznak valamennyi tüzes nyilát elfojthassátok (vö: Ef 6,16), mert hit nélkül lehetetlen Isten előtt kedvesnek lenni (vö: Zsid 11,6), hogy az üdvösségeteket egyedül a mi Megváltónktól reméljétek, aki levette népéről a bűnök terhét (Mt 1,21).
    A lélek pallosa, vagyis az Isten Igéje (vö: Ef 6,17) bőségesen lakozzék (vö: Kol 3,17) szájatokban és szívetekben, és minden teendőtök az Úr nevében történjen." (A Kármelhegyi Boldogságos Szűz Mária Rendjének eredeti szabályából)

    VálaszTörlés
  18. "Öltsétek magatokra Urunkat, Jézus Krisztust..." (Róm 13,14b)

    Jézus ruhatára:

    Születésekor.
    "Az Ige testté lett és miközöttünk élt. (Jn 1,14a)" "Mária megszülte elsőszülött fiát, bepólyálta és jászolba fektette..." (Lk 2,7a)
    Ruhája a pólya.

    Gyógyítása közben.
    "Amerre csak járt, a falukon, városokon és tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult. " (Mk 6,56)
    Egy vérfolyásos asszony "hátulról megközelítette és megérintette ruhája szegélyét. Így gondolkodott magában: "Ha csak ruháját érintem is, meggyógyulok." (Mt 9, 20-21)
    Ruhája szegélyének érintése gyógyulást hozott sokak számára, akik hittek.

    Imádság közben.
    A színeváltozáskor a ruhája ragyogásában testének dicsősége mutatkozott meg.
    "...ruhája pedig olyan fehér lett, hogy vakított, mint a fény". (Mt 17,2b) "Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle ványoló nem képes így ruhát kifehéríteni". (Mk 9,3) "Míg imádkozott, teljesen átváltozott, ruhája fehér lett és ragyogó". (Lk 9,29)
    Dicsőségének kisugárzása.

    Szenvedései közben.
    "Heródes udvarával együtt gúnyt űzött belőle, csúfságból fehér ruhába öltöztette, aztán visszaküldte Pilátushoz. Ezen a napon Heródes és Pilátus jó barátok lettek, bár azelőtt haragban voltak." (Lk 23,11.12) "A katonák tövisből koszorút fontak, a fejére tették és bíborszínű köntöst adtak rá." (Jn 19,2) "Azután, hogy így kigúnyolták, levették róla bíbort és a saját ruháját adták rá." (Mk 15,20)
    Ruhája színe bíbor, a mi megváltásunkért.

    Kínszenvedésében.
    "Atyám, bocsáss meg nekik, hisz nem tuják, mit tesznek." Ruháján sorsot vetve megosztoztak. (Lk 23,34) "Amikor a katonák fölfeszítették Jézust, fogták ruhadarabjait és négy részre osztották,...majd köntösét is. A köntöse varratlan volt, egy darabból szőve. (Jn 19,23)
    Ruháján osztoztak, és a szenvedésében?

    A sírban.
    A. József elment Pilátushoz és elkérte Jézus testét. "Aztán levette, gyolcsba göngyölte, és sziklasírba helyezte..." (Lk 23,52) "Fogták Jézus testét és a fűszerekkel együtt gyolcsba göngyölték. Így szoktak a zsidók temetni. (Jn 19,40)
    Mint születésekor, bepólyálva.

    A feltámadt Úr.
    Péter benézett a sírba, "de csak a lepleket látta".(Lk 24,12) A másik tanítvány is "Benézett s látta gyolcsot, de nem ment be. ...(Jn 20,3-7) " később...Látta és hitt.

    A feltámadás után, amint az angyalok hírül adják (Mt 28,3), az Úr csak az igazi ruházatot őrizte meg; a ragyogást, dicsősége jelét (ApCsel 22, 6-11; vö. 10,30; 12,7)
    ...Ruháján pedig ez a felírás áll: "Királyok Királya, uralkodók Ura" (Jel 19,16)
    Ruhája ragyogás és dicsőség!

    VálaszTörlés
  19. +
    “Vessétek le a régi embert szokásaival együtt, és öltsétek föl az újat, aki állandóan megújul Teremtőjének képmására a teljes megismerésig.” (Kol 3,9-10)
    “Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint a mely a tökéletességnek kötele” (Kol 3,14)

    VálaszTörlés