2012. június 6., szerda

781. Napi kovász - június 10. Mk 14, 12-16. 22-26

Úrnapja
„Vegyétek ez az én testem!” – ezeket a szavakat csak egyféleképpen lehet értelmezni. Ezt az egyfajta értelmezést ünnepeljük a mai napon. Amit persze minden vasárnap és minden Szentmisében megünneplünk; de a mai napon különösképpen is. Úrnapja van, az Úr Szent Testének és Vérének ünnepe. Isten szeretete kézzel foghatóvá vált számunkra.


3 megjegyzés:

  1. Papa megosztása:"Én veletek vagyok mindennap a világ végezetéig"Jézus minden hatalom birtokában kívánja az apostoloktól,hogy tanítsanak minden népet és és vonjanak be a keresztséggel a Szentháromság közösségébe.Búcsúzóul ezt tartja a legfontosabbnak. Tanításából semmit sem említ újból:s szóval és példával történő meggyőzés mindent magában foglal.Aki megfogadja ezt a parancsot,amellett mindig ott lesz.Mi ez, ha nem a siker titka?Nemcsak az emberiség megtérését illetően Bizonyára a mi életünk értelmét is ő biztosítja."

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Uram az Oltáriszentséget!Köszönöm,hogy kezembe foghatlak,izlelhetlek,tapinthatlak.Áldott légy Uram,hogy jelen vagy minden katolikus és keleti keresztény templomban,és jelen vagy a lelkünkben is.Dicsőség neked Jézus!

    VálaszTörlés
  3. Számomra nagyon kedves ez az ünnep, ugyanakkor ilyenkor vagyok a leglefoglaltabb. Csodálatos dolog, hogy az Úrnak mi így is megmutathatjuk a szeretetünket. Ilyen ünnep megrendezésével, s hozzájárulásával, virágszőnyeg készítésével, az Oltáriszentségben lévő Jézusnak, hisz a földkerekségen nagyon sok helyen készítenek virágot, amin vonulhat.

    Uram! Virágszirmos szőnyeget akarok készíteni Neked szívemben is, hogy életem folyamán velem együtt Ott vonulj!
    Köszönöm. Amen.

    VálaszTörlés