2012. június 20., szerda

815. Napi kovász - június 27. Mt 22, 34-40

Egy farizeus alattomos szándékkal kérdést intézett Jézushoz. Jézus azonban egészen tiszta szívvel válaszolt neki. Jézus mindig tiszta szívvel válaszol kérdéseinkre, Jézus mindig tiszta szívvel fordul felénk. Vajon mi, milyen szívvel intézzük kérdéseinket Jézushoz? Vajon mi, milyen szívvel fordulunk Jézus felé?

1 megjegyzés:

  1. „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és
    egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló
    ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik
    az egész törvény és a próféták.”

    Szeretni tiszta szívvel. Nem kér mást Jézus tőlünk sem. Vajon miért van az, hogy az ember tiszta szívvel akarja szeretni embertársát, s az nem érti meg ezt a szeretetet? Vajon miért van az, hogy megpróbálunk az új parancsolat szerint szeretni felebarátunkat, s jól esne, ha egy kis viszonzást kapnánk, s olykor bizony tudomásul kell vennünk, hogy itt a földön ez nem lehetséges. Nem baj, mert odaát a Mennyek országában egészen biztos, hogy tiszta szívből fogjuk egymást szeretni!
    Ó Urunk! Köszönjük az új parancsolatot. Köszönjük, hogy ha nem is tudunk időnként viszonoznunk a szeretetet úgy, ahogy a másik elvárná, s főleg Te feléd nem tudjuk viszonozni azt, ahogy Te szeretsz minket. Kérlek fogadd tőlünk ezt a kis ügyetlen próbálkozásunkat. Köszönjük a Reményt, hogy Nálad, majd a Te országodban tökéletesen fogunk tudni szeretni Téged, s egymást.
    Áldott légy érte Mindörökké!

    VálaszTörlés