2012. június 23., szombat

823. Napi kovász - július 1. Mk 5, 21-43

„Leányom, hited meggyógyított téged.” „Ne félj, csak higgy!” Jézus mindig a hitet keresi az emberekben. Valóban csodákra képes a hit. S ha nincs is bennünk elegendő hit, de legalább a hit utáni vágy meg van bennünk, az már elegendő. Hiszen ki állíthatná hogy van elegendő hite? A hit utáni vágy, az a mustármagnyi hit, ami már elégséges, ami már csodákra képes, s amit Jézus keres bennünk.


2 megjegyzés:

  1. Engem különösen megérint ebben a részben az ,hogy Miután Jézus megtette a csodát,mondta a házaiknak,hogy adjanak a kislánynak enni.Nem szállt el Jézus,hanem abszolút reálisan cselekedett,ahogy ma egy orvos,vagy ápoló tenne.Érdekes nekem az is,hogy a kislánynak megmaradt az erőtlensége a feltámasztás után.Hiszen ezért mondta Jézus,adjanak neki enni.tehát nekünk is mindent meg kell tennünk testünk,lelkünk egészségéért.

    VálaszTörlés
  2. Papa megosztása:a zsinagóga elöljáró elmondja kérését Jézusnak.A beteg asszony csupán hallott Jézusról és bizalmat érezz iránta.Nem mer eléállni,és elmondani a kérését.Tisztátalan létére nem várja el,hogy Jézus érintse meg.Jézus megkérdezi,hogy ki érintette meg,de mintha a tekintetével más keresné az asszonyt.Ő remegeve leborulva elmond mindent.Sem a tanitványok,sem a tömeg nem vonja felelősségre.Bármilyen kérdésben engem is vár az Úr.Még csak magyarázkodni sem kell.A benne lévő hit kell,hogy vezessen.

    VálaszTörlés