2012. június 14., csütörtök

795. Napi kovász - június 17. Mk 4, 26-34

Jézus nagyon sok példabeszédet mondott a kertről. Vannak olyan példázatai, amik inkább a mi munkánk fontosságát emelik ki. A mai nap példabeszédei inkább Isten ingyenes kegyelmére hívják fel a figyelmünket. Együtt kell látni ezeket a példázatokat, ezeket a tanításokat. A kert csak akkor tud igazán bő termést hozni, ha mi együttműködünk a kegyelemmel. Engedjünk Istent működni életünkben, de ugyanakkor a magunk dolgát is midig megtesszük.

3 megjegyzés:

  1. Papa megosztása:Jézus a főtanács előtt arról beszél,hogy lebontja Ő ezt a templomot,és három nap alatt másikat épit.Ez az eddigi rend gyökeres átalakitása.Talán Isten országának kezdete?Az elveszett mag magvető gazdától függetlenül müködik?Most már az Úr kezében van a sorsa.Országában mindenki állampolgár lehet,bár mi fel sem tételeznénk.Lehet szerepünk az országában,de az Országot Ő rendezi be.

    VálaszTörlés
  2. Olyan érdekes az Úr működése.Gyümölcsöt terem bennünk az Úr,aztán nehogy elbízzuk magunkat,elkezd sarlózni bennünk.És ez így megy tovább.Addig míg a halálunk pillanatában,mindent kikapál belőlünk,azért hogy nála örökké friss gyümölcsöt teremjünk.

    VálaszTörlés
  3. Kérlek testvérek titeket, imádkozzatok értem,hogy kitartsak,
    Isten mellett a betegségemben!

    VálaszTörlés