2012. július 2., hétfő

833. Napi kovász - július 6. Mt 9, 9-13

Mit tennénk akkor, ha munkahelyünkön Jézus megszólítana bennünket, hogy kövessük Őt?! Persze ez a kérdés már önmagában lehetetlen: Jézus nem mehet be a munkahelyekre. Ma már értéksemleges munkahelyek vannak. És mi magunk sem visszük be munkahelyünkre az Istennel való kapcsolatunkat. Ma már nagyon nehéz megszólítani az embert. Nagyon résen kell lennünk!

4 megjegyzés:

  1. Egyszer azt mondta valaki, hogy csak úgy érdemes dolgozni, mintha Jézus mindig ott ülne. Sőt, még húzzunk oda egy széket is és képzeljük oda őt. Kipróbáltam. Valóban jobban ment a munka. De a képzeleten túl a legfontosabb dolog, hogy MIATTA, ÉRTE ÉS ÁLTALA tegyünk mindent.
    Hát próbálkozom...

    VálaszTörlés
  2. "A mélységből kiáltok Uram hozzád,Istenem figyelj a szómra."
    Uram,most úgy érzem,hogy csak létezem.De ez a legjobb állapot,mert teljesen rád tudom bizni magamat.Hiszen a kezelésem megkezdődött,és a gyógyszer leteper teljesen.

    VálaszTörlés
  3. Úgy gondolom, hogy mindenhova el lehet menni az Istennel. Nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha harsogom, hogy keresztény vagyok. Egyszerűen csak teszem a dolgomat csendesen, Jézust, vagy Máriát figyelve, ahogy ők tennék. A hegyen épült várost sem lehet elrejteni. Názáretet is már messziről lehet látni.

    VálaszTörlés
  4. Györgyinek ->
    A mai világban sokszor kifejezetten káros, ha valaki harsogja keresztény voltát, mert annyi a rossz előítélet (okait most nem fejtem ki, sok van, pl. a mi álságos keresztény magatartásunk, amikor a szavak beszélnek és tettek hallgatnak), hogy az emberek eleve elzárkóznak, ha valaki ezzel közelít hozzájuk.

    Charles de Foucauld példáját érdemes pl. követni - persze, ez csak EGY út a sok közül -, aki azt mondja: "A hallgatás egészen más mint az elfeledkezés és a hidegség, az ember a hallgatásban szeret a legizzóbban..."

    Ha pl. odafigyelek valakire és meghallgatom (néha milyen nehéz is ez a hallgatás!), attól még nem "rejtettem Istent véka alá", nem "söpörtem a szőnyeg alá". Embertársamat sem szeretem kevésbé.

    Jézus - és így Charles de Foucauld példája is - azt mutatja, hogy tetteinkkel szeretünk a legjobban.
    Így még az utolsó, legnagyobb sötétségben lévő lelket is Isten felé fordíthatjuk, mert nem okoz benne kereszténységünk tudata belső gátakat, ráadásul a kegyelmek hatására - ha kérjük - ő maga kezd majd hidat építeni felénk.

    VálaszTörlés