2012. július 26., csütörtök

861. Napi kovász - július 28. Mt 13, 24-30

Jézus példabeszédeiben az emberekhez közel álló dolgokról beszélt. Olyan dolgokról, amiket ők is értettek. Életünk, az élet, a természet az egyik legjobb elmélkedési, meditációs téma. És ott hever a lábunk előtt, csak észre kell venni.

5 megjegyzés:

  1. Igen. És Isten úgy teremtette meg a világot, hogy a természet üzeneteire ne csak az erdőben, mezőn tudjunk felfigyelni, hanem a városban is.
    Nézzük csak meg a verebeket, milyen szürkék, milyen semmicskének tűnők, de mégis "beszélnek". De ott vannak a park fái is... Nem kell mindenkinek elhagyni a várost, hogy észrevegye Isten teremtményeiben Istent.
    Szépek, nagyon szépek Assziszi Szent Ferenc képei, de akinek ez nem jutott, az vegye magát, menjen sétálni, és ott is megtalálhatja a természet tanítását. Isten a piszkos nagyvárosokban is tanít minket a természet által. Még a beteg galambok által is - szembesít minket önnön pusztító életmódunkkal.

    VálaszTörlés
  2. VASÁRNAPI EVANGÉLIUM,Jn 6,1-15
    Papa megosztása:Jézus pedig..hálát adott...Az olvasmány a Királyok könyvéből ELIZEUS kenyérszaporitását mondja el.Húsz árpakenyeret osztat ki szolgájával az éhező népnek.Jézus öt árpakenyérrel és két hallal lakatta jól hallgatóit.A teremtés is Isten szavai nyomán valósul meg.Emlékezetemben maradtak egy izraeli iró szavai:"A mi Istenünk a szavak Istene."
    Azután a tanitványok Jézus szavára összeszedték a maradékot.Tizenkét kosárnyit.Az ötezer is hallgatni jött az Urat.Meddig juthatok,ha én nem hallgatom Őt?

    VálaszTörlés
  3. Thomas Merton a Gethsemani trappista kolostorban elt. Oneletirasabol (Thomas Merton: A hegy) tudjuk, hogy eloszor felt attol, hogy itt nem fog tudni gyonyorkodni Isten muveiben, de ott tartozkodva rajott: itt epp az van, amit o keresett.
    Az alabbi kis video ezt a kolostort mutatja be.
    Isten jelenlete a termeszetben - ez is lehetne a cime:

    http://www.monks.org/aud_vis_20110317_gethsemani_intro.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyesbites >>>
      A konyv cime: Thomas Merton: Hetlepcsos hegy.
      Kiadta a Szent Istvan Tarsulat, 1991-ben.

      Törlés