2012. július 9., hétfő

839. Napi kovász - július 11. Mt 19, 27-29

Maga az Evangélium, annak elfogadása a legnagyobb jutalom egy keresztény számára. Valóban olyan, mint egy szántóföldbe elrejtett kincs. Keresztény létünk mérhetetlen sok elrejtett kincset tartalmaz. Csak azok találnak rá, csak azok fedezik fel, akik veszik a fáradtságot és mindent beleadva, mindent elhagyva elkezdik keresni.

5 megjegyzés:

  1. Szép gondolat!
    Pár napja épp ezekkel a kincsekkel kapcsolatban álmodtam valamit...
    Az egész álom a HÁZ bejáratánál történt, ahová egy hosszú, kígyózó sor vezetett. Akkoriban nagy vágy élt bennem, hogy megosszam egy barátommal kincseimet. És a barátom, akivel meg szerettem volna osztani kincseimet, épp az ajtóban állt, ő már ide jutott, ő volt a soron következő "vendég" (mert elsőkből lesznek az utolsók és utolsókból az elsők - ő igazán alázatos valaki!, tettei mutatják).
    Akkor megmutattam neki kincseimet, ott a Mennyország ajtajában.
    Hogy így fogalmazzak, ez a tény, hogy AZ Ő SZERETETE engem, aki a sorokban hátul állt, messze az ajtótól, ODA VONZOTT MAGA MELLÉ, akkora örömöt okozott bennem, hogy "a világ összes csillagának fényét neki adtam volna, hogyha tehettem volna" (idézet a naplómból).

    Mit is akarok mindezzel mondani?

    Én is gyűjtöm a kincseket, és igyekszem ott, ahol a rozsda nem marja, betörő nem érinti, de
    az EGYIK LEGNAGYOBB KINCS MÉGIS AZ, AMIKOR A KINCSEIDET MEGOSZTOD BARÁTAIDDAL.

    Az álom óta nagy belső öröm van rajtam, és még inkább igyekszem IGAZI kincseket gyűjteni. Egyelőre valahol hátrafelé a sorban - de talán majd beljebb jutok. :-)

    VálaszTörlés
  2. Én nem kerestem,de a szenvedésben megtaláltam a kincseket.Még mélyebbre szeretnék ásni.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Sára!Olyan gyönyörű amit irsz.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :-)

    Idén nyáron beneveztem az "Élethosszig Tartó Ki A Legkovászabb?"-versenyre, mert az "Utolsó (Házas-)pár előre fuss"-ot úgyis csak a Király érkezése után, kizárólag az Ő kérésére lehet játszani."
    Akinek füle van, hallja meg! :-)

    VálaszTörlés
  5. Ma Szent Benedek napján a szentmisén a ferences atyától kaptam egy kincset, amit gondoltam, hogy megosztok a közösséggel. Mikor felmentem, hát nem csak én akarok veletek megosztani, hanem tőletek is nagy kincseket kaptam. Köszönöm.
    Benedek azt tanította, hogy nem kell más csak szeretet és nagy hit. Önzetlenül szolgáló szeretettel szeressem a testvéreimet, ahová Isten épen helyezett, és nagy hit kell ahhoz, hogy nem magammal foglalkozzam elsősorban, hanem Istennel és azokkal a testvéreimmel , akiket hozzám küld.

    "Fiam tehetséget adtam neked, de nem azért, ho9gy önmagadban gyönyörködj, hanem hogy szolgálj!" (Mondja az Úr)

    Hát be kell vallanom, hogy van még mit tanulnom. Mindenkinek kegyelmekben gazdag, áldott szép napot, ahogy Benedek neve is jelenti!

    VálaszTörlés