2012. július 16., hétfő

849. Napi kovász - július 20. Mt 12, 1-8

Fontosak a törvények és szokások életünkben. De korlátaik vannak. Van fontosabb dolog is. És a kevésbé fontos dolgot nem szabad a Legfontosabb elé helyezni. Jézus adja meg mindennek a helyes értékét.




2 megjegyzés:

  1. A lélekben való szabadság nagyon fontos.Nekem ezt adja ez a rész.Szeretnék olyan szabad lenni,mint a Szűzanya.Ma Illés próféta,és atyánk ünnepe van.Ő is előttünk járt a szabadságban.szabad volt,mert teljesen Istenben bizott.Kármeliták vezére,és atyja könyörögj értünk!

    VálaszTörlés
  2. "In vino veritas" (Borban az Igazság)

    Jézus szeretetének mértéke
    értünk ontott vére,
    aminek a bor a jelképe.

    A mi szeretetünknek mértéke az: mennyire fordulunk tiszta szívvel a Legfontosabb felé mindenben.

    Ez valóban nehéz néha.
    Az ember szeretne elmélkedni, olvasgatni, írni, festeni, fotózni vagy csak a naplementében ücsörögni férjével hatalmas kertjük közepén kedvenc fája tövében, a virágillat közepette.
    De a munka az sok...

    Ma fél 9 óta dolgozom és még este 7-ig fogok. Az ügyfél nem vár. Nekem most is rá kell figyelnem, egy fárasztó nap után, amikor fél percem sem volt arra, hogy visszavonuljak önmagamban (most kiköveteltem a 10 percet!), csupán ebéd alatt, de akkor meg az ebédre figyel az ember.

    Jézus fáradtan is vitte a keresztet.
    De nekünk is kell.

    Ma majd este 9, fél 10-re érek haza, holott 7-kor jöttem el, és még otthon vár a házimunka, a férjem meghallgatása, aki alig vár otthon.

    Jézus fáradtan is hallgatott.
    Fáradtan is tudott hallgatni, meghallgatni másokat.
    Ő mindig "borral kínált" mindenkit.

    Mi is tudjuk ezt?

    14 óra munka után is?! :-)

    VálaszTörlés