2020. december 11., péntek

 2020. 12. 12. Sir 48, 1-4. 9-11 Mt 17, 10-13

Mindkét szentírási szakasz Illés próféta hivatását állítja a szemünk elé: előkészíteni az Úr útját. Az Úr Jézus Keresztelő Szent Jánosra gondolt, amikor Illés küldetéséről beszélt. Mindkét bibliai személynek az volt a feladata, hogy előkészítsék az Úr útját, hogy a népet ráhangolják az Úr fogadására. 

Valamiképpen nekünk is ez a feladatunk, hivatásunk: előkészíteni az Úr útját, második eljövetelét. Krisztust kell magunkra öltenünk, Krisztust, az Ő tanítását, az Evangéliumot kell sugároznunk a világnak.

1 megjegyzés:

  1. "Akit te, Szent Szűz, a világra szültél"
    Ó, drága Szűzanya! Te elhagyatottan, a legegyszerűbb körülmények között, otthonodtól távol szülted a világra gyermekedet, a világ megváltóját. Mégis annyian tudták, még a helyet is pontosan, hogy hol van Ő. És jöttek a világ minden részéről, hogy hódolatukat kifejezzék. Örvendezett gazdag és szegény, ember és állat. Mindenki érezte, hogy közénk lépett az Isten. Drága Mária, közbenjárásoddal segíts, hogy nap, mint nap megszülethessen általam Krisztus, a mindent betöltő jóság, szeretet, alázat, türelem, segítőkészség és öröm. (-csj-)

    VálaszTörlés