2020. december 28., hétfő

 2020. 12. 29.  1Jn 2, 3-11

"Mert oszladozik a sötétség, és már ragyog az igazi világosság."

Három dolgot is állít ez az egy kis mondat. 1. Oszladozik a sötétség. Már túlságosan is hozzászoktunk a sötétséghez, fel sem tűnik, hogy mi a sötét és mi nem a sötétség. De már oszladozik. Már megtört a hatalma. Már tudunk különbséget tenni a sötét és a nem sötét között. 2. Már ragyog a világosság. Már eszre lehet venni. Lehet hogy még csak egy gyertyafény, vagy egy csillag fénye; de már látszik. Már megtörte a sötétség hatalmát. Már megfordult a világ rendje. Már túl vagyunk a téli napfordulón. 3. Már ragyog az IGAZI világosság. Mert ezek szerint hamis világosság is van. Világosságba bújt sötétség. Meg kell tudnunk különböztetni a a különböző fényeket. Ebben is segíthet nekünk az igazi világosság.

Most egy átmeneti időben vagyunk. Együtt van a sötétség, a hamis világosság és az igazi világosság. De napról napra egyre jobban világít az igazi világosság.

1 megjegyzés:

  1. "Ó, Isten édes fénysugara, világíts át rejtett mélységemig. Szívem és lelkem legnagyobb tisztaságát akarom elérni." (Szent Fausztina Napló 852)

    VálaszTörlés