2020. december 22., kedd

 2020. 12. 23. Mal 3, 1-4. 23-24 Lk 1, 57-66

Malakiás megjövendölte, hogy az Úr előtt el fog jönni az Ő előhírnöke, aki elő fogja készíteni az Úr útját. Illés próféta lesz ő, Illésként, Illés erejével fog eljönni. Ezt a próféciát az újszövetség Keresztelő Szent János személyében látta beteljesedni. Valóban Ő volt a legnagyobb és egyetlen próféta, aki rámutathatott a Megváltóra.

Lukács evangéliuma folytatódik az angyali üdvözlet és a magnificat után. Keresztelő Szent János születéséről hallhattunk, akiről Malakiás jövendölt. Csodálatos dolgok történtek János születésekor, névadásakor. Mindenki erről beszélt a környéken. Meg is kérdezték: "Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele."

Egy gyermek születésekor kimondva, vagy kimondatlanul, de mindenkiben felmerül a kérdés: Mi lesz ebből a gyermekből? A mi születésünkkor is felmerült ez a kérdés. Vajon mit válaszolunk? Mi lett abból a gyermekből? S a maradék életünkre gondolva: Mi lesz ebből a gyermekből? Az életünkkel válaszolunk rá. Advent a felkészülést jelenti a végső válaszra.

1 megjegyzés:

  1. „A Szűzanyával töltöm perceimet. Nagy sóvárgással várom az Úr eljövetelét. Igen nagyok a vágyaim. Azt óhajtom, minden nép ismerje meg az Urat. Szeretnék előkészíteni minden nemzetet a Megtestesült Ige fogadására.” (Szent Fausztina Napló 793)

    VálaszTörlés