2012. április 14., szombat

548. Napi kovász - április 22. Lk 24, 35-48

Jézus megjelenik apostolainak. Nem arról van szó, hogy a tanítványok „megunták a Messiásra való várakozást és kitaláltak egy Messiást”. Sokkal inkább arról van szó, hogy Jézusban Isten belépett az életükbe. Felforgatta azt, helyrerakta, új irányt adott nekik. A Szentlélek által pedig egy végtelen perspektívára nyitotta meg őket. Isten Jézusban felülírt minden emberi elképzelést.

2 megjegyzés:

  1. Milyen alázat kell ahhoz,hogy hagyjuk azonositani magunkat.Jézus Krisztus engedi,hogy belenyuljanak sebeibe,hogy megérintsék.Mi is megismerjük messziről szeretteink járását,hangját.Jézus azt mondja nekünk:"Nézz érints meg,engedem szeretni magam általad,úgy ahogyan te tudsz szeretni.Elfogadlak olyannak amilyen vagy,hiszen én teremtettelek.Uram add,hogy engedjük szeretni magunkat testvéreink által.

    VálaszTörlés
  2. Papa megosztása:"Nevében megtérést kell hirdetni a bünök bocsánatára Jeruzsálemtől kezdve minden népnek."Isten Ábrahámhoz intézett szavai:"Menj ki földedről..arra a földre,amelyet majd mutatok neked."Benned nyer áldást a föld minden nemzetsége.Jézus a megtérőknek minden népből bűnbocsánatot és örök életet igér.Kiválasztottjai,felhatalmazottai az apostolok,akik már a földön túli életet is adhatnak.Isten hű Ábrahámnak tett igéretéhez.Mi is ennek most boldog tanúi vagyunk.a magunk szintjén részt kell vennünk ebben a küldetésben."

    VálaszTörlés