2012. március 19., hétfő

449. A Kármelhegy útja 32.

Tehát, legyünk egészen nyitottak Isten fele. Isten fele törekedjünk és ne a különböző ajándékokat akarjuk elérni. Akkor nem fogunk tévedni és Isten majd tud bennünk működni.

Feladat 104: Fontos az alap irányultságunk!

Talán elszörnyedünk a sok benyomás láttán. Hogyan fogjuk tudni megkülönböztetni őket! Máris össze zavarodtunk. Hogy fogjuk tudni megkülönböztetni, hogy mi származik Istentől, az ördögtől, vagy saját magunktól! Nem értjük a sok finom megkülönböztetést. Nem vihetjük magunkkal mindig Keresztes Szent János műveit. Ha valamit érzünk magunkban, akkor nem keresgélhetünk definíciókat órák hosszat! Nem is kell. Nem is ez a lelki élet lényeges kérdése. Ha Istentől származik valami, akkor az a csomagolópapír alatt is tud hatni ránk. Ellenben, bármilyen szép legyen is a csomagolópapír, nem biztos, hogy értékes, Istentől származó ajándék van benne. Lehet ördögi „pokolgép” is a gyönyörű csomagolópapírba becsomagolva. És ha felbontjuk…! Különben is a ránk maradt Kármelhegy útja csak kétharmada az eredeti műnek, a többi elveszett. Talán éppen a Gondviselés intézte így, hogy ne akarjuk birtokolni a tudást, ne akarjunk mindent meghatározni. A lényeges elveket kell megértenünk, s azokat kell magunkra vonatkoztatni. Ezt pedig meg tudjuk tenni a ránk maradt töredék alapján is.

Feladat 105: Isten legyen életünk végső célja és ne más! Miért vagyunk a világban?

Ha éjszaka egy dzsungelben a tűz körül ülünk és hátunk mögött zajokat hallunk; akkor ne kelljünk fel megnézni, hogy mik is azok és ne akarjuk őket meghatározni, hogy mennyire veszélyesek vagy sem! Éjszaka egy dzsungelben a tűz körül nem az a legfontosabb, hogy tudjuk mitől származnak a zajok. (Lehet, hogy csak hallucinálunk; lehet, hogy egy oroszlán van a hátunk mögött – keresvén, hogy kit nyeljen el; de az is lehet, hogy a tűz pattogásának visszhangját halljuk.)Tehát ne kelljünk fel a tűztől, mert esetleg soha nem tudunk majd visszatérni a tűzhöz. Maradjunk ott a tűz közelében és akkor nem történik semmi bajunk. Ne az éjszakai zajokkal foglalkozzunk, hanem a tűzzel! A tűz pedig fényt és meleget ad. Ne engedjük, hogy kialudjon! Tápláljuk a tüzet, amennyire csak tőlünk telik. A tűzzel való kapcsolatunk legyen a legfőbb, egyetlen teendőnk. Bízzunk a tűzben, hogy a közelében nem történhet semmi bajunk!

Feladat 106: Isten jelenlétében maradni minden körülmények között! Ebben segíthet bennünket a Jézus ima.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése