2012. március 26., hétfő

499. Napi kovász - április 1. Mk 14, 1- 15, 47

Virágvasárnap

Jézus szenvedéstörténete Szent Márk Evangélista szerint. Jézus szenvedéstörténete bennünk folytatódik. Mi is evangélisták vagyunk. Az életünkkel kell megírnunk Jézus szenvedéstörténetét. Bennünk, életünkben jelen van Jézus; bennünk, életünkben ott szenved Jézus. Mit kezdünk ezzel a szenvedéssel? Mit kezdünk mások szenvedésével? Hiszen másokban is jelen van Jézus; másokban is ott szenved.

2 megjegyzés:

  1. Talán megpróbálom a mások és a magam szenvedését az én kis csekély lehetőségeimmel enyhíteni. Ha nem megy, mint Marcell atya mondaná:
    Six Benediktus! Áldott légy Uram!

    VálaszTörlés
  2. Papa megosztása:Amikor a főpap,az irástudok, és a vének a szavakat meghallották dühbe jöttek.Biztos,hogy nem hittek neki,mert egyhangúlag halálra itélték.Látják hatalmát,dicsőségét,de izgalmát is.Hogyan gondolnak vissza a kihallgatásra?Hajlok arra a gondolatra,hogy nem Jézust megpillantva az Atya jobbján döbbentek rá melléfogásukra.Bizonyára már földi életükben szenvedéseik idején,amit ők sem kerülhettek el.Megtapasztalhatták az Úr szavainak igazságát.Talán én is megkaphatom ezt a kegyelmet!

    Saját megosztásom:Uram én olyan kettős vagyok,mint a tömeg,a Te bevonulásodkor!A dicsőséget szeretem, a kintól menekülnék..

    VálaszTörlés