2012. március 21., szerda

467. Napi kovász - március 28. Jn 8, 31-42

Az evangéliumi történetben Jézus vitapartnerei folyton folyvást újabb és újabb kifogásokat emeltek Jézus tanítása és személye ellen. Aki nem akar hinni, az ezer kifogást, kibúvót talál arra, hogy miért nem hisz. Aki nem akar hinni, az be tudja bizonyítani, hogy miért nem hisz. Aki viszont hinni akar, azt az egész világ sem tudja lebeszélni hitéről.

1 megjegyzés:

  1. Furcsa asszociációm van. Aki nem akar szeretni, az ezer kifogást keres, hogy miért nem tudja elfogadni a másikat. Pedig félre kellene tennie mindent, s csak szeretni kellene. Ha másért nem, hát azért, mert jól tudja, hogy Isten ugyanúgy szereti testvérét, mint őt. Ha másért nem, hát azért kellene megpróbálnia szeretni a másik testvért, mert ezzel Istennek örömet okoznánk.
    Ahogy Marcell atya biztatta tanítványait:
    "Kis Szent Teréznek undorító folyadékot kellett orvosság gyanánt bevennie. Irtózott tőle teste - lelke. S mégis mit tett? Szeretetből isteni Jegyese iránt, lassan, szürcsölve itta meg. Te is tégy így. Mintha szürcsölnéd a kínos lelkiszárazság okozta gyötrelmeket. Mondd folytonosan: Érted, szeretetből! Fogd rá, hogy édes, és igen kedves, és élvezetes e gyötrelem; hogy tartson addig, ameddig Jézusod akarja, s meglásd, nemsokára élvezni fogod azt, amitől undorodtál." (Kolostoriskola a Kármelen)

    VálaszTörlés