2012. február 24., péntek

271. Napi kovász - március 3. Mt 5, 43-48

„Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!” Csak Jézusban tudjuk elképzelni, hogy Isten mennyire más, mint mi. Jobban mondva, mi gondolkodunk másképpen, mint Isten. És nekünk Istenhez kell visszatérnünk; Isten gondolataihoz, szavaihoz és tetteihez.

Valljuk meg őszintén, emberileg mennyire tetszik nekünk a gondolat: „Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.” Azt a gondolatot, hogy szeressük ellenségeinket és imádkozzunk üldözőinkért, még csak-csak lenyeljük; bízva Isten igazságosságában – hogy majd csak megbünteti azért őket. De hogy Isten tökéletes és szereti ellenségeinket, ahogy minket is szeret; s elvárja tőlünk, hogy ezért mi is szeressük ellenségeinket, minden feltétel nélkül – az már egy kicsit kemény beszéd.

Pedig erre a lényegre kell rádöbbennünk. Nem a mi, saját szemünkkel kell néznünk a világot, önmagunkat, ellenségeinket; hanem mennyei Atyánk szemével. Jézus Isten szemléletét hozta egészen közel hozzánk. Az igazi megtérés szemléletváltozást jelent.

1 megjegyzés:

  1. Legyetek tökélestesek,legyetek tiszták.Tiszta szivűek.Egyenesek.Egyszerűek.Az egyszerű ember tud tiszta szivből szeretni.A bonyolult nem tud.

    VálaszTörlés