2012. február 25., szombat

277. Napi kovász - március 4. Mk 9, 1-9

Jézus színeváltozása. Pontosabban úgy kellene mondanunk, hogy Jézus megmutatta másik természetét, színét, oldalát is. Hiszen Jézus valóságos Isten és valóságos ember. Hogy a tanítványok meg ne botránkozzanak rajta, hogy megerősítse őket eljövendő szenvedésében; ezért a szent hegyen megmutatta nekik másik „színét” is. Talán mi is oly sokszor, a világ szörnyűségeit, szenvedéseit látva elveszünk a túlságosan emberiben. Még a széltől is megijedünk, mint Péter és elkezdünk süllyedni az élet tengerén. A lelki szárazságokat, elhagyatottságot megtapasztalva elfeledkezünk Jézus istenségéről; arról, hogy Ő nagyobb mindennél, még a szenvedésnél, halálnál is, hiszen legyőzte azokat. „Uram! Olyan jó itt lenni!” – mondjuk együtt Péterrel Jézusnak. Olyan jó veled lenni, a közeledben! Ha olyan nagyon ijedősek vagyunk, akkor ne nagyon menjünk messze az Úrtól! Maradjunk a közelében! Mint kis gyermek anyja szoknyája körül. Mint kis gyermek apja karjaiban. Jézus közelében semmi és senki nem árthat nekünk.

3 megjegyzés:

  1. Nekünk is volt hasonló érzésünk,amikor Medugorjéból nem akartunk hazajönni.Ez szerintem egy szent érzés.Isten közelségének megtapasztalása.Kellenek néha az ilyenek.Köszönöm Uram!

    VálaszTörlés
  2. Papa megosztása:"Ruhái fényesek lettek,és ragyogó fehérek,mint a hó."Izrael egész népe láthatta,számol be Mózes könyve.Az Úr vezette népét a vándorlás idején.A magas hegyen csak három apostol láthatta Jézus szineváltozását.A tanúk a feltámadásig nem beszélhettek élményükről,de az evangélium révén a földkerekség értesült róla.Ezt a világosságot mi is megkapjuk.A sötétség hatalma nap mint nap félrevezet még a médiában is,de a Megváltó vezetésével mi sem veszithetünk irányt,mint valamikor a pusztában Izrael.

    VálaszTörlés
  3. Olyan jó tudni, hogy Jézus mellett nem kell félni.

    VálaszTörlés